Anima Negra

anima-negra


Anima Negra is het cultdomein van Mallorca, gelegen in het zuidoosten van het eiland, dichtbij Felanitx. 
Het domein cultiveert zijn wijnen op het landgoed Son Burguera, met gebouwen die dateren van de dertiende eeuw en waar in die tijd al wijn werd gemaakt voor de lokale bevolking. 

In de negentiende eeuw bereikt de wijnbouw haar hoogtepunt in Mallorca door de phylloxera plaag in Frankrijk. In Felanitx wordt in 1919 een coöperatieve opgericht om de productie te groeperen en meer rendabel te maken. De prachtige gebouwen van het landgoed tonen nog de welvaart van weleer. Rond 1870 werd er namelijk meer dan 9 miljoen liter wijn geëxporteerd vanuit de haven van Felanitx.

In 1994 besluiten een aantal vrienden, waaronder de huidige eigenaars Pere Obrador en Miquelangel Cerdá om zelf wijn te maken. Zij konden gebruik maken van de installaties ondergebracht in het oude landgoed om hun wijnen te produceren. Ze herstellen de inheemse druivensoorten (Callet, Manto Negro en Fogoneu) in ere en groeien uit tot de topproducent in Mallorca. Hun project wordt een symbiose tussen klimaat, bodem en de autochtone druivenrassen. Natuurlijke wijnbouw is voor hun prioritair en leidt tot eerlijke wijnen met een eigen karakter.

www.animanegra.com