Bordoy

logo-bordoy


De geschiedenis vertelt ons over het bestaan van het landgoed “Sa Torre” rond het jaar 1369, dat op het eiland bekend stond om de nabijgelegen neogotische kapel die over de velden heerst tussen Llucmajor en Cap Blanc. Volgens de legende liet de eigenaar van het landgoed de kapel bouwen toen zijn wens om een zoon te krijgen in vervulling ging.
De waarheid is dat deze kapel vandaag de wijngaarden van Bodegas Bordoy zegent. Het begon allemaal toen Miguel Sastre Bordoy in 1993 de percelen "Els camps de Sa Vinya" en "s'Aujub Vermell" verwierf, die behoorden tot het landgoed "Sa Torre" met de droom om de gronden die eeuwen geleden als bescherming dienden voor wijnstokken, opnieuw een wijngaard te laten vormen. Zijn knowhow, volharding en toekomstvisie deden de rest.
De wijngaarden zijn gelegen in Llucmajor en de nabijheid van de zee heeft een grote invloed op de ondergrond, die op geringe diepte vooral gevormd is door “terra de marès”, een soort rotsen van zandsteen. Zij zijn gevormd door lithificatie (verstening) van de zeeduinen. In die rotsen vinden we nog fossielen van schelpjes terug. De karakteristieken van de ondergrond zorgen voor een goede drainage en samen met de schaarste aan organisch materiaal en het gemak waarmee de wortels in de ondergrond kunnen dringen, maken dat de wijnbouw er in optimale omstandigheden gebeurt. Het zorgt voor lage opbrengsten die kwaliteitswijnen voortbrengen.
De wijngaard bestaat uit 20,6 hectare en is opgesplitst in drie percelen, volgens type bodem, druivenrassen en jaar van aanplant. Er worden zowel autochtone als Franse druivenrassen geteeld.
Voor blauw: Callet, Gargollassa, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah
Voor wit: Prensal Blanc, Giró Ros en Chardonnay


Fermanca blanco