Instagram Facebook

Muntaner VermutCanonita     
GRATIS LEVERING
IN REGIO WAASLAND + KLEIN BRABANT
KIJK HIER VOOR DE POSTCODES
Biniagual

biniagual-de


De bodega Biniagual is een familiebedrijf gelegen in het hart van de D.O. Binissalem, nl. in het dorpje Biniagual dat van oudsher gekend was om zijn wijnproductie. Na de phylloxera plaag begin twintigste eeuw startte men in 2002 pas opnieuw met wijnbouw.

De bodega Biniagual maakt deel uit van het gelijknamig dorpje Biniagual dat bestaat uit 14 huizen en een kapel; het omvat ook een landbouwgebied dat volledig geïntegreerd ligt in de landelijke omgeving van Mallorca. De wijngaard beslaat inmiddels 34 hectaren en bevat 148.000 wijnstokken.

Hun doel is wijnen te produceren die aan de hoogste eisen voldoen. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede wijn zijn oorsprong vindt in de wijngaard. Daarom vertroetelen ze het ganse jaar hun wijnstokken; er wordt bijvoorbeeld enkel gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen afkomstig van schapen. Vanaf de snoei in januari tot de oogst in september, worden alle 148.000 wijnstokken minstens zeven keer met de hand bewerkt, inclusief de oogst. De kunst om een goede wijn te maken bestaat in het respect voor de eigenheid en het karakter van de druif, zowel in de wijngaard als in de bodega. 
Het is van fundamenteel belang dat de druif intact, zonder kneuzingen, toekomt in de inox cuves. Dit verhindert dat het oxidatieproces te vroeg begint en de kwaliteit aangetast wordt. Om de druif intact te houden, wordt er met de hand geoogst en worden de druiven verzameld in kleine kistjes. Onmiddellijk vertrekken ze naar de bodega, gelegen in het midden van de wijngaarden. Eenmaal daar toegekomen, worden ze nogmaals geselecteerd met de hand om er zeker van te zijn dat enkel de gezonde druiven, zonder gebreken, gevinifieerd worden. Na het ontstelen, worden ze gekoeld tussen 8°C en 14ºC en onmiddellijk in de inox cuves gelegd, zonder te persen. Zo zorgt men ervoor dat het sap nauwelijks blootgesteld wordt aan licht en lucht, een onontbeerlijke factor om een goede wijn te verkrijgen.

www.bodegabiniagual.com
Webshop gemaakt met EasyWebshop