Instagram Facebook

Muntaner VermutCanonita     
GRATIS LEVERING
IN REGIO WAASLAND + KLEIN BRABANT
KIJK HIER VOOR DE POSTCODES
Tianna Negre

Tianna Negre 


Het etiket van één van hun wijnen, Ses Nines, toont hun moeder toen ze als kind aan het koordspringen was op straat in haar geboortedorp Consell, één van die dorpen met een wijnbouwtraditie in de zone van Raiguer die leden onder de desastreuze gevolgen van de druifluis in de negentiende eeuw. Daardoor wijzigde de wijnbouw in amandelboomplantages, maar ze verdween nooit definitief uit de streek.
Al in het midden van de twintigste eeuw was er een heropleving van de wijnsector, dankzij de inspanningen van de wijnbouwers van het eiland.
Dat kind, hun moeder, afkomstig uit een familie van wijnbouwers, erfde een kleine wijngaard van meer dan 35 jaar oud, in de gemeente Consell, enkel beplant met de autochtone Manto Negro druif.
Zij verzorgde de wijngaard alsof het haar eigen kind was.
Dankzij dat kleine terrein met Manto Negro en de liefde die hun moeder eraan schonk, kwam zij, samen met de andere leden van haar familie Morey Garau, allemaal afkomstig uit Binissalem, op het idee om een bodega op te richten met hun eigen wijnen. Het idee kreeg vorm en in 2004 startte het architectonisch project om de bodega “Celler Tianna Negre” te bouwen.
De familie kocht wijngaarden op in de buurt om zo eigen wijnen te kunnen maken.
Ondertussen hebben ze een aanplant van 54 ha waarvan 20 ha biologisch.
Hun hoofddoelstelling is om bijzondere wijnen te maken die het beste van het eiland laten zien en tegelijkertijd een vernieuwde visie tonen op de toekomst, in een samenspel van architectuur, natuur, het autochtone en kwaliteit. Het bouwproject liep vertraging op waardoor de eerste wijn gemaakt werd in de garage van een bevriend wijnbouwer. De wijn werd “Ses Nines” genoemd als eerbetoon aan hun moeder. Het koordspringende meisje op de fles is het handelsmerk geworden van het wijnhuis.
De bodega opende uiteindelijk haar deuren in 2007. Het succes is te danken aan de synergie tussen de architectuur en de wijnen, de samensmelting van beiden maximaliseert het evenwicht tussen traditie, het moderne, en het respect voor het milieu, dat de bodega wil beklemtonen. Hun werk steunt op de liefde voor het land en de wijngaarden en de factor kwaliteit in alle processen van de arbeid.

Webshop gemaakt met EasyWebshop