Instagram Facebook

Muntaner VermutCanonita     
GRATIS LEVERING
IN REGIO WAASLAND + KLEIN BRABANT
KIJK HIER VOOR DE POSTCODES
Can Axartell

logo-can-axartell


Zorg en respect voor de natuur zijn essentieel voor deze bodega.

Bewijs hiervoor is de bodega, ontworpen en gebouwd in de uitgegraven put van een oude cementgroeve, waardoor de constructie gebruik maakt van de natuurlijke koelheid van de rots.
Bovendien is het ontwerp gebaseerd op de principes van de werking van de zwaartekracht, waardoor het mogelijk is om het volledige vinificatieproces, van de wijnstok tot het eiken vat, op een natuurlijke en respectvolle manier te laten gebeuren.

De wijngaarden van Can Axartell bevinden zich in een vallei ten zuiden van Pollença, aan de voet van het “Serra de Tramuntana” gebergte. Naast eeuwenoude olijfbomen, groeien de wijnstokken in optimale klimaatomstandigheden. De typische kalkbodems leveren op natuurlijke wijze alles wat de wijnstok nodig heeft om zich volledig te ontwikkelen, waaronder mineraliteit en finesse.
Hun bedoeling is om met passie en gedrevenheid uitzonderlijke kwaliteitswijnen te maken en op die manier de wijnen van Mallorca een plaats op de internationale markt te bezorgen.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn eveneens hun doelstellingen. Zij hebben daarom ingezet op biologische wijnbouw met eerbiedvolle wijnteelt en aandacht voor de oude autochtone druivenrassen die tot in het kleinste detail verzorgd worden. Voor hun wijnen gebruiken ze enkel de druiven die optimaal rijp zijn en ze worden manueel geoogst.

Enkele van die druivenrassen zijn:
• Premsal, Giró Ros, Argamussa en Valent Blanc (wit)
• Callet, Manto Negre, Escursac, Gorgollassa en Giró Negre (blauw)

De zwaartekrachtmethode

De meest respectvolle methode om wijn te maken.
Vanaf het begin van de vinificatie worden de druiven behandeld met de grootste zorg. Om dit te realiseren, werken ze volgens het principe van de zwaartekracht, de zogenaamde “Mètode Gravetat”.
Het verwerkingsproces gebeurt vanop het hoogste punt van de bodega, waar de druiven naar beneden worden geleid en de most ontstaat dank zij de natuurlijke zwaartekracht, zonder gebruik te maken van mechanische persen.

Het resultaat is uniek, nl. onvergelijkbare wijnen, met bijzondere smaakeigenschappen.
Deze methode is heel belangrijk en staat daarom op alle etiketten.

Webshop gemaakt met EasyWebshop