Instagram Facebook

Muntaner VermutCanonita     
GRATIS LEVERING
IN REGIO WAASLAND + KLEIN BRABANT
KIJK HIER VOOR DE POSTCODES
Bodegas Ribas

logo-ribas-logo

De bodega is gelegen in Consell en er wordt al meer dan 300 jaar wijn gemaakt.
Pedro Ribas de Cabrero, voorvader van de huidige eigenaars, begon in het jaar 1711 met de bouw van de bodega en sinds dat jaar wordt er in dat “huis” wijn gemaakt, die elk jaar meer en meer erkenning krijgt. De prestige is er al sinds meer dan een eeuw geleden toen de bodega op de Nationale Wijnbeurs van 1877 de Medaille voor Perfectie kreeg.

De afstammelingen van Pedro Ribas proberen zijn werk verder te zetten en te werken volgens een levensstijl die gekenmerkt wordt door het absolute respect voor de grond, de geschiedenis en het erfgoed.
De bodega gebruikt voor haar wijnen een hoog percentage aan autochtone druiven zoals Manto Negro en Premsal, als erkenning van het familie erfgoed. Dankzij Ribas is een ander inheems druivenras dat bijna verdwenen was, de Gorgollassa, opnieuw geteeld en dient zij als complementaire druif bij de andere twee autochtone.

De meer dan 40 hectaren wijngaard worden manueel bewerkt en er wordt met de hand geoogst. Zij hebben de oudste wijnstokken en de grootste variatie aan autochtone druivenrassen op het eiland. Ribas is een pionier wat betreft de selectie van druiven in de wijngaard en de selectie druif per druif in de productie wat er voor zorgt dat de wijnen de hoogste kwaliteit genieten. Deze aspecten maken deel uit van de filosofie van de familie en is gebaseerd op de zoektocht naar de hoogste kwaliteit door controles in de oude eigen wijngaarden en de zorgvuldige voorbereiding om zo persoonlijke, elegante en “terroir” wijnen te maken.

www.bodegaribas.com


Webshop gemaakt met EasyWebshop