Instagram Facebook

Muntaner VermutCanonita     
GRATIS LEVERING
IN REGIO WAASLAND + KLEIN BRABANT
KIJK HIER VOOR DE POSTCODES
José Luis Ferrer

jose-luis-ferrer
In 1931, op de jonge leeftijd van 28 jaar, stichtte José Luis Ferrer Ramonell het wijnbedrijf onder de naam “Vinícola van Binissalem”. Later zal het pas zijn huidige naam krijgen, Bodegas José L. Ferrer en Franja Roja (rode strook), het label van zijn vlaggenschip, dat momenteel synoniem staat voor kwaliteit en prestige.
José L. Ferrer, was een pionier op het eiland Mallorca wat betreft:

  • introductie van nieuwe wijnbouwtechnieken;
  • botteling van wijnen om later pas te verkopen;
  • wijn laten lageren in eiken vaten met de bedoeling de kwaliteit en de evolutie van de wijnen te verbeteren;
  • hij was de maker van grootse witte wijnen op basis van inheemse druivenrassen;
  • export naar de rest van Europa.
Momenteel is het wijndomein nog steeds familiebezit, ondertussen al de derde en vierde generatie.
Zowel de grootvader, Jose Luis Ferrer Ramonell, als de kleinkinderen Sebastian en José Luis Roses, en ook zijn achterkleinzoon Pepe Roses zijn buiten de grenzen van Mallorca gaan kijken om op het thuisfront nieuwe ideeën en technieken uit de rest van de wereld te implementeren. Sinds de oprichting tot nu hebben ze nog niets van hun authenticiteit verloren, maar ze zijn er wel in geslaagd het eindresultaat sterk te verbeteren. 

Geavanceerde installaties gecombineerd met de modernste en traditionele technieken, en vooral de wijn beleven als een passie die in de genen zit, van generatie op generatie, hebben er voor gezorgd dat zij erkenning genieten op de binnenlandse markt en ook in het buitenland. Achter de naam van José L. Ferrer schuilt dus één en al traditie, passie en inspanning van een familie. 

Bodegas José L. Ferrer bezit 120 hectaren wijngaard binnen de herkomstbenaming D.O. Binissalem. In deze wijngaarden groeien vooral de inheemse druivenrassen, qua blauwe druiven Manto Negro en Callet , en qua witte Moll of Prensal blanc.
Er worden ook andere druivenrassen geteeld zoals de Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo, Merlot, Gorgollassa, Muscat à petits grains en Chardonnay.

Het gebied Binissalem bezit optimale condities om aan wijnbouw te doen: de bruinrode, op kalksteen gelijkende bodem (call vermell) genoemd, een hoogte tussen 75-200 meter, ideale weersomstandigheden (gemiddelde jaarlijkse neerslag van 450 mm en bescherming door het gebergte “Serra de Tramuntana”). Dit alles geeft de wijnen een exclusief karakter dat de Mediterrane sfeer oproept.

De bodega bezit ook twee andere finca’s “Sa Pareteta” en “Sa Quarterada” met een totaal van 15 hectaren, beplant met Manto Negro, Cabernet Sauvignon en Moll. Die wijngaarden dragen het “biologisch label” en deze lijn heet "Pedra de Binissalem".

www.vinosferrer.com

Webshop gemaakt met EasyWebshop