Randemar Rosat - Tianna Negre
RANDEMAR ROSADO
PRODUCTIEGEBIED
IGP Vi de la Terra Mallorca.
BODEM
Call Vermell – rode klei met ronde kiezelstenen
DRUIVENRASSEN
53,8% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 6,2% Syrah
OOGST
Volledig manueel in kratjes van 12 kilo, vanaf de eerste week van september.
VINIFICATIE
Na het ontstelen, laat men het sap op natuurlijke wijze uit de druiven vloeien (bloeden = méthode saignée) bij lage temperatuur. Na een korte maceratie wordt de most gescheiden van het sap door zwaartekracht en zonder gebruik te maken van mechanische persing. De druppelmost gaat in temperatuur gecontroleerde geïsoleerde tanks voor de statische klaring bij een temperatuur lager dan 10°C. Zodra het sap perfect zuiver is, begint de alcoholische gisting gedurende 20 dagen.
RIJPING
Gedurende 3 maand op lies in inox tanks.
PROEFNOTITIES
Lichtroze kleur. Intense aroma’s van rood fruit: aardbeien en frambozen. Fris en fruitig in de mond met voldoende zuren.
Easy-drinker met een fruitige afdronk.
PRODUCTIE
6.000 flessen van 75cl
ALCOHOL
13,5% vol.
SCHENKTEMPERATUUR
Tussen 6ºC en 7ºC
GASTRONOMIE
Aperitief, charcuterie, pasta’s, slaatjes, …
€ 11,90