Bocchoris Blanc - Tianna Negre
DRUIVENRASSEN
45 % Prensal Blanc, 40% Sauvignon Blanc en 15% Giró Ros
OOGST
Volledig manueel, in kratjes, start vanaf de tweede week van augustus.
VINIFICATIE
Na het ontstelen en vٕóór de gisting, korte maceratie bij lage temperatuur. Zachte persing en klaring van de most in geïsoleerde tanks. Daarna begint de alcoholische gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC - 15ºC. Halverwege de gisting, worden de Sauvignon Blanc en de Giró Ros met hun lies naar nieuwe Franse eiken vaten overgeheveld tot de gisting voltooid is.
EIKLAGERING
Sauvignon en Giró Ros 8 weken op nieuwe Franse eiken vaten.
PROEFNOTITIES
Licht goudgeel, schitterend. Complexe neus van exotisch, rijp fruit: papaya, abrikoos, ananas met subtiele houttoetsen.
Frisse aanzet en mollige body met een lange fruitige afdronk.
PRODUCTIE
18.500 flessen van 75 cl
ALCOHOL CONTENT
13%
PRODUCTIEGEBIED
Vi de la Terra, Mallorca
SERVEERTEMPERATUUR
7 C - 8 ºC
GASTRONOMIE
Witte vis in romige saus, paella, …
€ 17,90