Vi Rei

logo-vi-rei-bodega


 
Begin deze eeuw, zorgde Miguel Pascual, authentieke visionair, geboren tussen de wijngaarden en gepassioneerd door de wijn, er voor dat er nieuwe wijnstokken aangeplant werden en dat de wijnsector nieuw leven ingeblazen werd in Llucmajor. Hierdoor ontstond de grootste en best verzorgde wijngaard van Mallorca in het landgoed “Sa Bassa Plana” die kwaliteitswijnen voortbrengt, mede door de unieke locatie dicht bij de zee.

De bekende oenoloog Ignacio de Miguel wijdt zich aan het maken van de wijnen op de bodega Vi Rei. Hij studeerde in Bordeaux en werkte lang samen met Michel Rolland en Carlos Falcó. De wijnen die Ignacio de Miguel maakt bij Bodegas Vi Rei weerspiegelen het landschap van Mallorca. Het zijn wijnen met authenticiteit en karakter.

Het grootste gedeelte van de wijngaarden werd aangeplant in 2012 met de autochtone druivenrassen Prensal Blanc, Manto Negro, Giró Ros en Callet en de belangrijkste internationale zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Malvasia met een totaal van 85 ha. Het vinificatieproces verloopt volgens stricte criteria. Alles gebeurt bijna manueel vanaf het planten van de wijnstok, tot de oogst. Het klimaat van de streek is typisch mediterraan met een gemiddelde temperatuur van 17º C met tamelijk frisse winters en droge, hete zomers, wat bijdraagt tot de ideale rijping van de druiven en een karakteristieke “terroir”.

De nabijheid van de zee heeft een grote invloed. Er valt gemiddeld tussen de 400 à 450 mm regen per jaar en er zijn jaarlijks meer dan 2.800 zonne-uren. De bodem bestaat uit kalk en dolomiet, heeft roodachtige kleuren en een licht alkalische pH. Deze bodemkenmerken zorgen voor een goede drainage en mede door de arme organische bodem en de goede infiltratie van het zonnelicht, is het mogelijk om druiven te telen in optimale condities.

De bodega werd opgericht in 2014 door de bekende Mallorcaanse architect Rafael Munar die er voor kiest om de architectuur in het mediterrane landschap te integreren.
De bodega werd opgericht met een duidelijk doel: de productie van kwaliteitswijnen, gebruik makend van de laatste nieuwe vinificatietechnieken. Het vinificatieproces gebeurt met persen die een lage opbrengst garanderen en een hoge kwaliteit van de most, waarna er gebruik wordt gemaakt van inox tanks voor een gisting bij gecontroleerde temperatuur, waardoor men wijnen maakt, rijk aan aroma’s en intens van kleur.

De rijping van de wijnen gebeurt op Franse eiken vaten, gevolgd door de verdere rijping op fles. De botteling gebeurt volledig in de bodega, waardoor het productieproces een gesloten circuit is, waarbij de productie beperkt en genummerd is.